Απολυμάνσεις – Στην επαρχία

April 24, 2015

απολυμανσειςΤο ζήτημα με τις απολυμάνσεις απασχολεί κυρίως τον πληθυσμό που ζει σε πόλεις και κυρίως σε πολυκατοικίες! Σε ένα χωριό αν πάμε να ρωτήσουμε τι είναι οι απολυμανσεις δεν θα ξέρουν να απαντήσουν επακριβώς. Εκεί χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους για να απομακρύνουν τρωκτικά και ζωύφια! Οι περισσότεροι έχουν γάτες! Για πολλούς αυτό το ζώο είναι ευλογημένο αφού τους απαλλάσσει από ποντίκια, φίδια κ.ά. Μπορεί να μην κάνουν απολυμάνσεις αλλά για να διώχνουν τα κουνούπια και τις μύγες έχουν γλάστρες με διάφορα βότανα τα οποία απωθούν αυτά τα πετούμενα πλάσματα! Όσο για τις κατσαρίδες, συνήθως στο χωριό δεν καταδέχονται να πάνε! Τα πλάσματα αυτά προφανώς δε βρίσκουν κάτι το ενδιαφέρον στο χωριό γι αυτό έχουν κατακλείσει τις πόλεις.

Πάντως όταν βρεθούν τέτοιου είδους ζωύφια τότε θυμούνται τις απολυμάνσεις! Θυμούνται ότι κάποιος -αν όχι στο δικό τους χωριό στο διπλανό- έχει ένα μαγαζί που έχει προϊόντα που αφορούν τις απολυμάνσεις. Αν πάλι ούτε το διπλανό χωρίο δεν έχει έστω ένα μπακάλικο που να έχει κάποιο προϊόν για απολυμανσεις τότε θα έχει σίγουρα η πιο κοντινή πόλη.

Όταν λοιπόν οι γάτες και τα φυτά δεν μπορούν να διώξουν τα βλαβερά για την υγεία ζωύφια ένας άνθρωπος του χωριού θα πάει σε στο πιο κοντινό κατάστημα που έχει προϊόντα για απολυμάνσεις και θα πει στον υπάλληλο ποιο είναι το πρόβλημα του. Ο υπάλληλος θα του δώσει μια σκόνη ή ένα υγρό το οποίο θα διώξει ή θα εξουδετερώσει τρωκτικά και μικρά ζωύφια. Για συνεργείο που ασχολείται με απολυμάνσεις ούτε λόγος! Συνεργείο; Τι είναι αυτό; Θα πάρει μόνος του αυτό το υγρό ή τη σκόνη, θα πάει σπίτι του και θα το βάλει στα σημεία που νομίζει ότι θα πιάσει τόπο και θα απαλλαχτεί από τα πλάσματα τα οποία μολύνουν το σπιτικό του.

Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος του χωριού έχει ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία και δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα? Θα την επαναλάβει! Θα ξαναπάει στο μαγαζί που είχε πάει προηγουμένως, θα παραπονεθεί για το αναξιόπιστο προϊόν για απολυμάνσεις. Τότε ο υπάλληλος θα του προτείνει ένα άλλο προϊόν που αφορά τις απολυμανσεις

apolymanseis

apolymanseis

με την ελπίδα αυτή τη φορά να ικανοποιήσει τον πελάτη του για να μην έχει φασαρίες. Αυτή διαδικασία δεν επαναλαμβάνεται πολλές φορές και στο τέλος είναι όλοι ευχαριστημένοι. Υπαρχουν διάφορα προϊόντα για απολυμάνσεις.

Στις πόλεις τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά! Καταρχήν το 90% των σπιτιών είναι διαμερίσματα πολυκατοικιών. Όταν εντοπιστεί κάποιο τρωκτικό ή βλαβερό ζωύφιο τότε γίνεται συνέλευση για να αποφασίσουν από κοινού να ώστε να γίνει απολύμανση σε όλο το κτήριο. Έτσι αποφασίζουν όλοι μαζί να καλέσουν ένα συνεργείο για απολυμάνσεις προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους!